Пошук

Стань патронатним вихователем – зміни життя дитини!

Дата: 17.11.2023 08:38
Кількість переглядів: 176

Стань патронатним вихователем – зміни життя дитини!

Служба у справах дітей Райгородської сільської ради запрошує громадян для роботи патронатними вихователями, які готові в своїх родинах доглядати за дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та з певних причин не можуть проживати з рідними батьками у власних сім’ях.

     Патронат над дитиною — це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками  або іншими законними представниками складних  життєвих обставин.

     Кандидатом у патронатні вихователі може бути особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має повнолітнього члена сім’ї, готового бути добровільним помічником, та належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання.

     Кандидатом у патронатні вихователі не можуть бути особи, які виховують власних дітей віком до чотирьох років, дитину з інвалідністю, яка має обмеження життєдіяльності; є опікуном, піклувальником, прийомним батьком/матір’ю чи батьком/матір’ю-вихователем; обмежені у дієздатності; визнані недієздатними; позбавлені батьківських прав, якщо ці права не були поновлені; перебувають на обліку сімей/осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах; мають судимість; зловживають спиртними напоями або наркотичними засобами; перебувають на обліку або на лікуванні у психоневрологічному чи наркологічному диспансері; за станом здоров’я потребують постійного стороннього догляду.

     Сім’я кандидатів у патронатні вихователі зобов’язана зібрати та надати службі у справах дітей відповідний пакет документів, а також пройти спеціальне навчання на базі регіонального центру соціальних служб.

     До сім’ї патронатних вихователів можуть бути влаштовані діти віком від народження до 18 років. Оптимальний термін перебування дитини в патронатній сім’ї визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.

     Патронатний вихователь є членом міждисциплінарної команди, до якої також входять спеціалісти служби у справах дітей, центру соціальних служб, медичних та освітніх закладів. Команда фахівців надає комплекс послуг і дитині, і її сім’ї для того, щоб виправити складну ситуацію в родині і повернути туди дитину, попередивши тим самим соціальне сирітство.

     Патронатні вихователі отримують за свою роботу від держави заробітну плату та кошти на виховання дитини. Розмір соціальної допомоги на кожну влаштовану дитину становить (до 6 років — 5680 грн, від 6-18 років — 7082,50 грн). Для дітей з інвалідністю (до 6 років — 7952 грн, від 6-18 років — 9915,50 грн). Розмір грошового забезпечення (заробітна плата) становить    13420 грн в місяць, не залежно від кількості влаштованих дітей.

     Запрошуємо громадян, які зацікавились наданням послуги з патронату над дитиною, до служби у справах дітей Райгородської сільської ради за адресою: вул. Миру, 16, с. Райгород.

 

     Сімейний патронат – шанс врятувати дитину!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень