Пошук

ГАЙСИНСЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ПОЛІЦІЇ ІНФОРМУЄ:

Дата: 10.01.2023 08:53
Кількість переглядів: 187

Під час новорічних свят правоохоронці фіксують зростання кримінальних правопорушень

     У період з 2 по 8 січня 2023 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 412 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події. У тому числі 73 злочини з ознаками кримінальних правопорушень, з них: 16 - крадіжки, 11 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 9 - порушення законів та звичаїв війни,  8 – шахрайства, 8 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, 7 - нанесення тілесних ушкоджень,  3 - порушення правил безпеки дорожнього руху та інші.

     18 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: Гайсинське РУП – 8, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 9, відділення поліції № 2 (смт. Тростянець) – 1.

     Низка крадіжок відбулася на території району минулого тижня. 2 і 3 січня на спецлінію 102 Гайсинського райуправління поліції надійшли повідомлення від адміністратора одного з магазинів міста про крадіжки на загальну суму близько 1300 гривень. Завдяки фото із камер відеопростереження, шляхом оперативно-розшукових заходів, поліцейські оперативно встановили особу правопорушника. Ним виявився раніше судимий 52-річний місцевий житель.

     До Відділення поліції № 1 Гайсинського райуправління звернулась жителька Теплицької територіальної громади, яка повідомила про крадіжку її мобільного телефону. В ході проведення слідчих дій поліцейські встановили особу, причетну до вчинення злочину. Ним виявився 51–річний тепличанин, раніше не судимий. Чоловік зізнався в скоєному та повернув телефон.

     Ще одна крадіжка сталася із недобудованого будинку в с. Брідок Соболівської громади. Невідома особа скоїла крадіжку паркетної дошки на загальну суму близько 5000 гривень. Вжитими заходами встановлено, що у скоєні вказаного кримінального правопорушення обґрунтовано підозрюється 27-річний місцевий житель. Чоловік вже був раніше судимий за подібні майнові злочини.

     Чергова крадіжка сталася в с. Білки Дашівської територіальної громади. 46-річна потерпіла розповіла, що невідома особа, з підсобного приміщення домогосподарства її родичів скоїла крадіжку двох мішків кукурудзи та трьох мішків пшениці. В ході оперативно-розшукових заходів гайсинські поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 22-річний житель того ж села, який часто зловживає спиртними напоями. Правопорушник зізнався в скоєному.

     4 січня до поліцейського офіцера Теплицької територіальної громади звернувся мешканець с. Велика Мочулка з повідомленням про крадіжку. магнітофону та ліхтарика з його будинку.  Правопорушником виявився 29–річний односельчанин потерпілого, раніше судимий за подібні майнові злочини.

     Ще одну крадіжку, яка сталася в смт Дашів, розкрили гайсинські оперативники. 4 січня із заявою звернувся житель Дашівської громади, який повідомив, що з його будинку через незачинені вхідні двері викрали мобільний телефон вартість якого близько 4000 гривень. Правоохоронці встановили, що у скоєнні вказаного кримінального правопорушення обґрунтовано підозрюється 46-річний житель цієї ж громади. У вчиненому злочині чоловік зізнався. Викрадений телефон вилучено.

     За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання до 8 років ув’язнення.

     2 січня близько 14 години на автодорозі М-30 поблизу с. Кароліна сталась дорожньо-транспортна пригода. 40-річний водій «ВАЗу», житель м. Немирів, не впорався з керуванням та на заокругленій ділянці дороги виїхав на зустрічну смугу руху де відбулось його зіткнення з автомобілем «DAF». Водій легковика та один з його пасажирів, 38-річний житель м. Немирів, отримали травми несумісні з життям. Ще один з його пасажирів, також немирівчанин, віком 31 рік, госпіталізований до лікарні. 53-річний водій вантажівки не постраждав. За фактом автопригоди розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб). За таке правопорушення передбачено покарання - до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

     4 січня близько 17.40 у с. Косанове водій вантажного автомобіля DAF не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події. За попередньою інформацією слідства, 59-річний водій, житель Львівської області, не обрав безпечної швидкості та не врахував дорожньої обстановки, в зв’язку з чим не зміг безпечно керувати та контролювати транспортний засіб. Внаслідок чого допустив наїзд на елемент примусового зниження швидкості руху. Некерований автомобіль з’їхав у кювет та перевернувся. Водій від отриманих травм загинув на місці пригоди. За фактом автопригоди розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого).

     Просимо всіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, оскільки очікується погіршення погодних умов, на дорогах можливі туман та ожеледиця.

 

Начальник Гайсинського РУП
ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                    Володимир ЦВІГУН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень