Пошук

Відділ соціального захисту населення Райгородської сільської ради інформує:

Дата: 28.12.2022 10:11
Кількість переглядів: 438

За результатами проведеної міжвідомчої наради щодо поточної ситуації із дотриманням прав внутрішньо переміщених осіб, яка відбулась 23.12.2022 під головуванням Віце-прем’єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України І. Верещук та за участі Міністра соціальної політики України О. Жолнович, просимо врахувати у подальшій роботі та довести відповідним структурним підрозділам наступне.

     По-перше, у зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2022 № 1320 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо призначення окремих видів державної допомоги та соціальних стипендій» припинення виплат з 1 січня 2023 року стосується тільки тих видів допомоги та пільг, термін виплати яких закінчився протягом дії воєнного стану та не стосується виплат на проживання внутрішньо переміщеним особам.

     Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 332, допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення, тому допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам має продовжувати виплачуватись у тому числі особам, які не проживають на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

     Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

     По-друге, у зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 14.10.2022 № 1168 «Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам», з метою недопущення дискримінаційної практики проведення вибіркових перевірок місця проживання внутрішньо переміщених осіб, такі перевірки слід проводити виключно у випадках надходжень звернень від правоохоронних органів до органів соціального захисту населення при наявності підозри неправомірного отримання допомоги. У разі існуючих підстав для проведення згаданої перевірки особу обов’язково повідомляють телефонним дзвінком.

 

     МІНІСТЕРСТВО З ПИТАНЬ РЕІНТЕГРАЦІЇ ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ

    Заступник Міністра - Уповноважений з питань внутрішньо переміщених осіб Олексій БОРОДАЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень