Пошук

Отримання статусу учасника бойових дій

Дата: 09.12.2022 14:05
Кількість переглядів: 286

   

 З 1 грудня розпочинається процес оформлення документів для підтвердження статусу учасника бойових дій. Для цього Міністерство оборони України завершило всі необхідні кроки для запуску процедури оформлення документів, які підтверджують статус учасника бойових дій під час відсічі повномасштабної агресії росії, а Міністерство юстиції здійснило державну реєстрацію наказу Міністерства оборони України від 10 листопада 2022 року № 369.

     Для реалізації цього процесу і розгляду матеріалів про визнання особи учасником бойових дій буде створено 18 спеціальних комісій.

     Отримати статус УБД можна трьома способами:

  • за зверненням командира частини, який централізовано подає документи на підлеглих військовослужбовців;
  • за особистим зверненням військовослужбовця, який самостійно збирає документи та подає їх до відповідної комісії;
  • за особистим зверненням особи, яка звільнена з військової служби, через територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

     Детальніше, як оформити документи для підтвердження статусу учасника бойових дій читайте на сайті системи БПД http://bit.ly/3AXwymC

     АЛГОРИТМ отримання статусу учасника бойових дій військовослужбовцями Збройних Сил України, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, за умови виконання ними особисто або у складі військової частини (органу, підрозділу), установи та закладу бойових (службових) завдань, проведення розвідувальних заходів, зокрема які отримали поранення, контузії, каліцтва.

     Посилання тут http://bit.ly/3OVQBaY#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

     Для  отримання додаткових роз’яснень з даного приводу, а також для отримання консультацій по іншим правовим питанням, Ви можете звернутися до сектору Немирівського бюро правової допомоги за адресою: місто Немирів, вулиця Гімназійна, будинок 19. Єдиний телефонний номер (контактний центр системи надання безоплатної правової допомоги) 0 800 213 103 – безкоштовно.

     Джерело: https://www.facebook.com/photo/?fbid=557008153099322&set=a.362564369210369


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень