Пошук

ГАЙСИНСЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ПОЛІЦІЇ ІНФОРМУЄ:

Дата: 21.11.2022 16:24
Кількість переглядів: 193

Увага, водії!
Ускладнення погодних умов: просимо бути уважними і неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху

     Протягом останніх днів спостерігається значне ускладнення погодних умов. Налипання мокрого снігу та ожеледиця на дорогах становлять неабияку небезпеку для поїздок. Під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірне виникнення ожеледиці.

     Просимо водіїв бути максимально обережними за кермом, дотримуватись безпечної швидкості, дистанції, уникати різких маневрів. За можливості утриматися від поїздок на далекі відстані.

     Рекомендації для пішоходів:

  • використовуйте верхній одяг чи головні убори з світловідбиваючими елементами;
  • переходьте вулицю/дорогу тільки у місцях пішохідних переходів і будьте при цьому дуже уважними;
  • менше пересувайтеся вздовж автомобільних доріг.

   

     Щодо криміногенної ситуації, так, в період з 14 по 21 листопада 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 368 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, у тому числі 39 злочинів мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 10 - крадіжки, 5 – шахрайства, 4 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 3  - нанесення тілесних ушкоджень, 1 - порушення правил безпеки дорожнього руху, 1 - хуліганство та інші.

     10 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: Гайсинське РУП – 5, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 4, відділення поліції № 1 (смт. Теплик) – 1.

     14 листопада близько 17  год. на автодорозі М-30 неподалік м. Гайсин сталося ДТП внаслідок зіткнення двох автомобілів. 58-річна жителька Кіровоградської області, керуючи автомобілем «Opel», рухалась в напрямку м. Гайсин зі сторони Вінниці. Виїхавши на зустрічну смугу руху допустила зіткнення з автомобілем «Volkswagen» під керуванням 33-річного чоловіка із Черкаської області. Внаслідок автопригоди водійка автомобіля «Opel» та 50-річна пасажирка автомобіля «Volkswagen» у лікарні. Кермувальники освідувані, вони тверезі. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статі передбачає штраф від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

     15 листопада у Дашівській громаді працівники Військової служби правопорядку затримали зловмисника, який не виконував їх законних вимог та погрожував зброєю. 47-річний чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, був зупинений військовослужбовцями. Під час спілкування чоловік почав ображати військових та погрожував застосуванням зброї. Зловмисника затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За цим фактом слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

     15 листопада у Бершадській територіальній громаді працівники поліції розшукали та затримали зловмисника, причетного до вчинення крадіжок з приватного домогосподарства та торгового закладу. В ході проведення першочергових розшукових та слідчих дій поліцейські встановили особу, причетну до вчинення злочину. Ним виявився 65–річний місцевий житель. Зловмисник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За цими фактами поліція розпочала кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років ув’язнення.

     15 листопада гайсинські поліцейські встановили 45-річного зловмисника, який під час комендантської години викрав близько 100 м телефонного кабелю на одній із вулиць смт Дашів. Дії зловмисника кваліфікували за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). За скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

     16 листопада у Гайсинському районі поліцейські Управління стратегічних розслідувань зупинили 47-річного водія трактора «МТЗ – 82», який транспортував деревину з документами, що не відповідали кількості вантажу. Під час перевірки документів поліцейські виявили, що фактичний об’єм лісової продукції значно більший за зазначений у товарно-транспортній накладній. Транспортний засіб з деревиною поміщений на арештмайданчик. Відповідно до ч.1 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) слідством розпочато кримінальне провадження. За таке правопорушення передбачено покарання - до трьох років позбавлення волі.

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП
ГУНП у Вінницькій області
підполковник поліції                            Володимир ЦВІГУН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень