Пошук

ГАЙСИНСЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ПОЛІЦІЇ ІНФОРМУЄ:

Дата: 04.10.2022 08:56
Кількість переглядів: 786

Фото без опису

Поліція закликає водіїв та пішоходів неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху

     У період з 26 вересня по 2 жовтня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 479 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, у тому числі 110 злочинів мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 6 - порушення правил безпеки дорожнього руху, 4 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, 3 - нанесення тілесних ушкоджень, 2 - крадіжки, 1 - незаконне позбавлення волі або викрадення людини, 1 – умисне вбивство. Зокрема, знову почастішали випадки заволодіння коштами громадян внаслідок шахрайських дій, майже по 40 фактах розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

     Шановні громадяни, будьте уважними при купівлі товарів в Інтернеті та спілкуванні по телефону з невідомими особами, не перераховуйте наперед кошти, щоб не стати жертвою шахраїв.

     22 адмінпротоколи відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: Гайсинське РУП – 5, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 9, відділення поліції № 1 (смт. Теплик) – 2, відділення поліції № 2 (смт. Тростянець) – 6.

     Протягом минулого тижня в Гайсинському районі, на жаль, сталось п’ять дорожньо-транспортних пригод із травмованими та загиблими.

     26 вересня у Гайсинському районі стались дві дорожньо-транспортні пригоди. За попередньою інформацією слідства, близько 4.30 на автодорозі сполученням Стрий-Кропивницький-Ізварине, неподалік села Червоне 27-річний водій автомобіля Volkswagen, житель м. Запоріжжя, здійснив наїзд на пішохода, після чого автомобіль з’їхав у кювет, зіткнувся з деревом та перекинувся. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 27-річний пішохід, житель села Райгород загинув на місці події.

     Ще одна аварія сталась близько 23.30 неподалік від села Лукашівка Ладижинської територіальної громади. 31-річний водій автомобіля Ford, житель Соболівської територіальної громади не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з навантажувачем JCB, під керуванням 35-річного гайсинчанина. В результаті автопригоди водій автомобіля від отриманих травм помер у лікарні під час надання медичної допомоги.

     За цими фактами проводяться розслідування за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено покарання - позбавлення волі на строк до 8 років.

     1 жовтня у м. Гайсин 48-річний водій автомобіля Opel допустив зіткнення з автомобілем Scania, яким керував 27-річний водій, та зустрічним автомобілем Skoda під керуванням 38-річного чоловіка. Внаслідок автопригоди водій автомобіля Opel у лікарні.

     Цього ж дня в с. Соболівка Гайсинського району 28-річний водій мотоцикла FORTE ТК 03 не обрав безпечної швидкості руху і допустив з’їзд вказаного мотоцикла в кювет. Водій госпіталізований до травматологічного відділення лікарні.

     Житель с. Флорино Бершадської територіальної громади, керуючи велосипедом, не переконався в безпечності маневру і здійснив з’їзд на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілем Ford. В наслідок аварії, 46-річний водій не постраждав, а 70-річний велосипедист госпіталізований до лікарні.

     За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

     За таке правопорушення передбачено покарання - до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

     Шановні водії та пішоходи, бережіть життя – дотримуйтесь Правил дорожнього руху! Пам’ятайте, що водієві заборонено керувати транспортним засобом у стані сп’яніння, не можна сідати за кермо, якщо ви втомлені чи захворіли, вживали ліки, що знижують швидкість реакції та увагу.

     Страшний злочин стався в Бершадській територіальній громаді, де 1 жовтня протягом кількох годин працівники поліції розшукали та затримали 25–річного чоловіка, який ножем наніс смертельні тілесні ушкодження своїй матері. На тілі 52–річної потерпілої працівники поліції виявили ножове поранення в ділянці серця. Поліцейські встановили, що між потерпілою та підозрюваним виник конфлікт, в ході якого він ножем вдарив жінку в груди, після чого вибіг з будинку та зник. Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 ККУ (Умисне вбивство). За такий злочин йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Фото без опису

Фото без опису

   

 Нагадуємо, що з 1 жовтня до 1 травня на заміських дорогах всі транспортні засоби повинні рухатись із ввімкненими денними ходовими вогнями, а у разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнім світлом фар. Це передбачено п. 9.8 Правил дорожнього руху. Рух з увімкненими ходовими вогнями або ближнім світлом фар, дасть змогу Вашому автомобілю бути помітнішим для всіх учасників дорожнього руху.

     Шановні учасники дорожнього руху, бережіть себе та оточуючих!

Фото без опису

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП
ГУНП у Вінницькій області
підполковник поліції       Володимир ЦВІГУН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень