Пошук

Перший виїзний семінар з безпеки

Дата: 18.08.2022 10:12
Кількість переглядів: 1443

Фото без опису 

З 10 по 16 серпня 2022 року  у мальовничій місцевості на березі Південного Бугу поблизу с. Гранітне на базі Ситковецького ліцею проходив І виїзний безпековий семінар-практикум з військово-патріотичного напряму для учнів 6-11 класів Райгородської територіальної громади.

Ініціаторами безпекового  семінару виступила адміністрація Ситковецького ліцею, яка розробила його програму та запросила до проведення, окрім своїх фахівців, Громадську організацію «СК «Оріяни» з Барської громади. Проведення семінару було в полі постійної уваги Райгродського сільського голови Віктора Михайленка, що часто навідувався до учасників, начальника відділу освіти, культури, спорту та туризму Тетяни Панасенко та старости Миколи Мельниченка. Захід відбувся за благодійної підтримки Вінницької організації ПП «Європейська Солідарність» та ФГ «Щуровецьке» (директор Сандул В.П.). Волонтерами в цій добрій справі стали ГО СК «Оріяни» з міста Бар, майже всі педагоги Ситковецького ліцею, що під час відпустки перебували біля дітей,  та частина педагогів Райгородського ліцею.

І хоч як погода не намагалась перешкодити, все таки близько 50 здобувачів освіти та педагогів Ситковецького та Райгородського ліцеїв взяли участь у навчанні.

 Учасники навчились:

  • розгортати і облаштовувати табір, встановляти намети, облаштовувати місця ночівлі та відпочинку (керівник табору Назаренко Ірина, тренери Рудий Сергій, Панасюк Ніна та  Голота Володимир);
  • розпалювати багаття та організовувати приготування їжі на відкритому вогні (тренери Руда Валентина, Голота Володимир та Дубина Марина)
  • надавати невідкладну домедичну допомогу пораненому (тренер Гнатовський Станіслав);
  • долати скельні підйоми та спуски (тренери Рудий Сергій, Голота Володимир)
  • основ самозахисту в результаті нападу агресивно налаштованої людини (тренери Лакомський Анатолій та Пальонко Олександр);
  • вмінню поводження зі зброєю, розбирати та складати автомат, пістолет, кулемет (тренери Лакомський Анатолій та Пальонко Олександр);
  • управляти спортивним катамараном (тренер Рудий Сергій)
  • вмінню зберегти себе в разі мінно-вибухової небезпеки (тренери Лакомський Анатолій та Пальонко Олександр);
  • вмінню орієнтуватись на місцевості за допомогою карти (тренер Рудий Сергій);
  • тактичної підготовки з поведінки солдата в бою (тренери Лакомський Анатолій та Пальонко Олександр);
  • готувати і використовувати найпростіші укриття для солдата (тренери Лакомський Анатолій та Пальонко Олександр);
  • навичкам стрільби із пневматичної гвинтівки (тренер Голота Володимир);
  • навичкам стрільби із автоматичної зброї: пістолет ПМ та автомат АК-74 (тренер Романюк Віталій);
  • навичкам охорони природи (тренери Одзелюк Яна, Панасюк Ніна);
  • навичкам організації відпочинку (патріотична пісня, настільний теніс купання, рибалка та катамаран (тренери Одзелюк Яна, Дубина Марина).

Зовсім непомітно, в постійній праці,  пробігло 7 днів семінару. Багато учасників просило продовжити другу зміну табору, а це означає, що навчання пройшло з користю. І якщо нам не вдасться повторити таку форму навчання в цьому році, то наступного року – обов’язково. А тисячі фотографій та відеороликів нагадуватимуть учасникам про пам’ятні моменти перебування в таборі. Знайти їх можна буде на сторінках фейсбук Ситковецького ліцею та «Захисти себе», а також на сайтах Райгородської сільської ради, Ситковецького ліцею та ГО СК «Оріяни».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень