Пошук

Поліція інформує: заборонено полювання на пернату дичину у мисливському сезоні 2022 року

Дата: 15.08.2022 15:22
Кількість переглядів: 1809

Фото без опису

Відповідно до наказу №1413 «Про заборону полювання на пернату дичину», який 8 серпня підписав начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов на території Вінницькій області заборонено полювання на пернату дичину у мисливському сезоні 2022 року. Поліція в межах компетенції контролюватиме виконання цієї заборони громадянами. Порушники будуть притягуватись до відповідальності відповідно до законодавства.

Щодо криміногенної обстановки, у період з 8 по 14 серпня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 427 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, з них 52 злочини мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 18 – шахрайства, 5 – крадіжки, 4 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 4 - нанесення тілесних ушкоджень, 3 – незаконний обіг вогнепальної зброї, 2 - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, 1- ухилення від сплати аліментів на утримання дітей та інші.

Протягом минулого тижня поліцейські склали 18 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у стані алкогольного сп'яніння. З них, 8 – Бершадська, 7 – Гайсинська, 2 – Тростянецька і 1 - Теплицька територіальні громади.

9 серпня у Бершаді поліція затримала зловмисника, який стріляв з травматичної зброї у багатоквартирному будинку. У 48–річного місцевого жителя слідчі вилучили травматичний пістолет та набої до нього. Дії затриманого кваліфікували за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 7 років.

11 серпня до поліції надійшло повідомлення про те, що житель смт Дашів з мисливської рушниці застрелив собаку. За вказаним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України (Жорстоке поводження з тваринами), знаряддя злочину – вилучено. 65-річному зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років. Також на чоловіка складено адміністративні матеріали за вчинення ряду порушень. Остаточна кваліфікація діям правопорушника буде надана після проведення процесуальних дій.

12 серпня у с. Завадівка Соболівської територіальної громади поліцейські під час патрулювання виявили гранату у місцевого 32-річного жителя. Боєприпас вилучений та направлений на експертизу. За цим фактом розслідується провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Після завершення експертиз та проведення необхідних слідчих дій, всім причетним буде надана остаточна правова кваліфікація.

Нагадуємо: почувши звук сирени, яка сповіщає про повітряну тривогу, негайно прямуйте в укриття. Бережіть життя – своє і своїх близьких.

 

 

 

Т.в.о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                Віталій ГОЛОВАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень