Пошук

Ситковецька територіальна пожежна команда Райгородської сільської ради інформує:

Дата: 07.07.2022 10:46
Кількість переглядів: 225

Фото без опису

Вчора, 06 липня о 18.30 у селі Вища Кропивна невідомою особою вчинено підпал сухої рослинності біля поля з пшеницею, що могло призвести до перетворення золотого зерна на чорний попіл. На щастя пожежу далося вчасно ліквідувати завдячуючи злагодженій роботі рятувальників нашої громади, адже приборкати пожежу на полі, яка дуже швидко набуває значних масштабів, складно, особливо при сильному вітрі, або у спеку. При високій температурі повітря НЕ МОЖНА спалювати стерню і сухостій, палити сміття на присадибних ділянках або біля полів.


Вчергове ЗАКЛИКАЄМО громадян до суворого дотримання заходів подежної безпеки і НАГАДУЄМО: 
згідно зі ст.77-1 КУпАП штраф за самовільний підпал трави – від 3060 грн до 6120 грн. За порушення правил пожежної безпеки у лісах відповідно до статті 77 КУпАП громадяни мають сплатити від 1530 грн до 15300 грн.
Крім того, з 3 березня 2022 року змінено Кримінальний кодекс України, а саме посилено відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.


Зокрема, у статті 113 «Диверсія» йдеться про те, що вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське значення - карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень