Пошук

ГАЙСИНСЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ПОЛІЦІЇ ІНФОРМУЄ:

Дата: 20.06.2022 11:30
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

В Гайсинському районі триває «місячник» безпеки дорожнього руху

     У період з 13 по 19 червня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 414 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, з них 59 злочини мають ознаки кримінальних правопорушень, в тому числі: 7 - злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, 5 - нанесення тілесних ушкоджень, 4 - крадіжки, 4 - шахрайства, 4 –ДТП, 1 - ухилення від сплати аліментів на утримання дітей, та інші.

     Протягом минулого тижня поліцейські склали 16 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у стані алкогольного сп'яніння. З них, 5 – Бершадська, 4 –Тростянецька, 3 – Гайсинська, 3 – Теплицька, 1 –Ладижинська громади.

         13 червня у Гайсинському районі поблизу с. Кунка близько 17 години сталась страшна автопригода, у якій загинули четверо людей. За попередньою інформацією слідства, 57-річний водій автомобіля Cheri Tiggo виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автобусом Man на чеській реєстрації маршрутом "Запоріжжя – Прага». У результаті аварії водій Cheri Tiggo, його 56-річна дружина та пасажири віком 60 та 32 років від отриманих ушкоджень загинули на місці події. Двоє водіїв автобуса віком 46 та 53 років, а також їх пасажири не постраждали. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб).

         15 червня до поліції надійшло повідомлення від 28-річного жителя м. Гайсин про те, що знайомий побив його та заволодів мобільним телефоном. Грабіжника, який заволодів мобільним телефоном, поліцейські затримали через годину після вчинення злочину. Слідством розпочато провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на термін до 10 років.

         15 червня в м. Ладижин поліцейські викрили зловмисника під час передачі наркотиків до виправної колонії. За цим фактом поліція розпочала кримінальні провадження за ч.2 ст.307 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

         15 червня за порушення Правил дорожнього руху поліцейські зупинили нетверезого водія Audi в м. Бершадь. За нескладання протоколу правопорушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 10 000 гривень. Інспектори попередили водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати. За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Крім цього, на водія поліцейські склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

     Працівники ювенальної превенції Гайсинського районного управління поліції продовжують надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам у вигляді памперсів, дитячого харчування, одягу та взуття. Також проводяться превентивні заходи "Безпечне літо", зокрема, відпрацювання молодіжного середовища, місць скупчення молоді щодо дотримання правил особистої безпеки під час відпочинку.

     Шановні водії! Працівники поліції нагадують, що триває «місячник» безпеки дорожнього руху та вкотре закликають щодо неухильного дотримання Правил дорожнього руху. Перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування та не дотримання правил безпеки на дорозі може призвести до трагічних наслідків. Не забувайте користуватися пасками безпеки та мотошоломами, не використовуйте під час руху засоби зв’язку, дотримуйтеся правил перевезення пасажирів, зокрема, дітей.

Крім того правоохоронці закликають батьків: безпека ваших дітей в першу чергу залежить від вас. Не полінуйтеся вкотре нагадати малюкам основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрутом від будинку до школи чи магазину, звертаючи увагу на особливості дорожнього руху. І звичайно, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання – це ваш приклад правильної поведінки.

     Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями всіх учасників дорожнього руху можливо досягти зниження аварійності на автошляхах.    

 

Начальник Гайсинського РУП
ГУНП у Вінницькій області
полковник поліції                    Ігор Соломон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень