Пошук

ГАЙСИНСЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ПОЛІЦІЇ ІНФОРМУЄ:

Дата: 10.05.2022 09:49
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

Поліцейські Гайсинщини продовжують забезпечувати правопорядок – упродовж тижня відпрацювали 403 звернення громадян

 

     У період з 2 по 8 травня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 403 звернення та повідомлення громадян про злочини та інші події, з них 49 злочинів мають ознаки кримінальних правопорушень, в тому числі: 5 – крадіжок і 1 - грабіж, 6 - нанесення тілесних ушкоджень, 11 - злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, 1 – незаконний обіг вогнепальної зброї.

     3 травня правоохоронці відділення поліції №3 (м. Ладижин) задокументували факт незаконної передачі наркотиків до Ладижинської виправної колонії. Під час огляду посилки, адресованої одному із ув’язнених, в овочах, а саме – в середині картоплі, виявлено речовину білого кольору, схожу на наркотичну. З метою встановлення каналу надходження забороненої речовини до даної установи та осіб, причетних до відправлення посилки слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

     5 травня до поліції надійшло повідомлення, що на території Гайсинського району здійснюється незаконний вилов риби. Під час відпрацювання на водному об’єкті СТОВ «Дашівське рибоводне господарство» поліцейські виявили чоловіка, який на власному металевому човні здійснював незаконний вилов риби за допомогою заборонного знаряддя – сіток. Браконьєр за допомогою чотирьох сіток виловив майже 300 рибин. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). За такий злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі до трьох років.

     Нагадуємо, що з 10 квітня по 26 червня 2022 року на території району триває нерестова заборона на водних біоресурсах. В цей період працівники поліції спільно з іншими контролюючими органами проводять профілактичні заходи з метою викриття та припинення фактів браконьєрського вилову риби.

     6 травня в с. Джулинка 17-річний водій незареєстрованого належним чином мопеду аби уникнути зіткнення з велосипедисткою, не впорався із керуванням та здійснив наїзд на 7-річну дівчинку. Стан дівчинки стабільний, загрози її життю немає. Водій був тверезий, проте права керувати транспортним засобом не мав. За цим фактом поліцейські відділу поліції № 1 відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

     6 травня оперативники в місцевому парку затримали чоловіка. Під час перевірки в нього виявили та вилучили пігулки метадону, вільний обіг яких обмежений. 42-річний правопорушник пояснив, що дані пігулки зберігав для власного вживання без мети збуту. Вилучене направлено на експертизу. За результатами дослідження чоловіка буде притягнуто до відповідальності. Розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За таке правопорушення передбачено покарання до 5 років обмеження волі.

     Незважаючи не лише на розмір штрафу, вилучення авто під час військового стану, а й на страшну небезпеку, яку несе кожен нетверезий водій, протягом минулого тижня поліцейські зафіксували 20 фактів керування транспортними засобами особами у стані алкогольного сп'яніння. З них, 8 – Бершадська 4 – Гайсинська, 4 – Теплицька, 3 – Тростянецька і 1 - Ладижинська громади. На водіїв-правопорушників поліцейські склали адмінпротоколи відповідно до ст.130 КУпАП.

     Водії, вкотре закликаємо — не керуйте транспортними засобами у стані сп'яніння! Адже ви наражаєте на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху! Пам’ятайте, у ваших руках не лише кермо, а й життя та здоров’я людей!

     Поліцейські спільно з військовослужбовцями продовжують працювати в посиленому режимі та нести службу 24/7. Вони перебувають у повній бойовій готовності задля забезпечення охорони правопорядку та протидії правопорушенням. Вкотре закликаємо громадян безумовно дотримуватись вимог військового стану та комендантської години.

     Працюємо на перемогу! Все буде Україна!

 

     Начальник Гайсинського РУП
     ГУНП у Вінницькій області
     
полковник поліції                                                                Ігор Соломон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень