Пошук

МИША ПЕРЕНОСИТЬ 45 ЗБУДНИКІВ ХВОРОБ

Дата: 19.04.2022 16:25
Кількість переглядів: 1179

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-3dVNPHWCOu9joC2kPBYfW_Pxv-ElIgYhgnUMMUpkSF6KQeZ06cMRcOtkLdE&s

Серед гризунів найбільш  поширеними є миші та щурі.Крім звичайної шкоди, яку завдають ці численні істоти людині, вони є джерелом або переносником багатьох інфекційних та паразитарних захворювань, зокрема, таких особливо небезпечних інфекцій, як сибірська виразка, лептоспіроз, туляремія, бруцельоз, зворотний тиф, туберкульоз, псевдотуберкульоз, кишкові інфекції, сказ, трихінельоз, грибкові захворювання (мікроспорія, трихофітія) та ряд інших захворювань, всього більше 45 видів.

Збудники цих хвороб виділяються з організму мишовидних гризунів з сечею, слиною та випорожненнями, інфікуючи воду, харчові продукти, посуд та інші предмети вжитку.

Боротьба з гризунами- дератизація - важка справа, оскільки вони дуже швидко розмножуються (пара сірих щурів щорічно дає близько 800 особин приплоду), легко знаходять собі укриття, харчування і швидко розпізнають розставлені для них пастки.

Несуть небезпеку і кліщі та блохи, які паразитують на гризунах.

Дезінфенційні заходи (дезінфекція, дезінсекція, дератизація) – заходи щодо знищення у середовищі життєдіяльності людини збудників інфекційних хвороб (дезінфекція) та їх переносників -  комах (дезінсекція) і гризунів (дератизація).

На нашій території обслуговування дезінфекційні заходи (дератизаційні роботи) виконуються фахівцями Немирівського відділу ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (по договорах на об’єктах громадського харчування, торгівлі, харчової промисловості, в школах, дитячих дошкільних закладах, та інших).  Детальніше дізнатися про послуги щодо проведення дератизаційних заходів та отримати консультативну допомогу можна за тефоном 2-25-04або за адресою м.Немирів вул.І.Франка 32а.

В попередні роки з нами було укладено велику кількість угод, в 2022 році значно менше і це при несприятливих умовах (COVID-19, воєнний стан).

На жаль не всі розуміють важливість проведення дератизаційних заходів, відсутність яких  може спричинити спалах інфекційних хвороб, який спричинить не лише економічні збитки, але і зашкодить здоров’ю людини, а в найгірших випадках і навіть життю. Вам вирішувати…

 

 

З повагою,
Лікар- епідеміолог відділу епідеміологічного
нагляду (спостереження) та профілактики
інфекційних та неінфекційних захворювань
Немирівського відділу
ДУ «Вінницький обласний центр
контролю та профілактики хворб»                                                                   Микола Яблонський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень