Пошук

Мікрокредит від держави на розвиток справи «Рука допомоги»

Дата: 27.01.2022 13:50
Кількість переглядів: 462

Фото без опису

Мікрокредит від держави на розвиток справи
«Рука допомоги»

Вже з 01 січня 2022 року по всій країні стартує бюджетна програма «Рука допомоги». Тисячі безробітних зможуть стати фінансово незалежними завдяки державній програмі.

Сім’ї, що потрапили до складних життєвих обставин, зможуть отримати безвідсоткову допомогу на заснування власної справи, закупівлю необхідного обладнання та матеріалів, яку потрібно буде повернути за три роки, проте зменшену на суму сплачених за цей час податків.

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, надається одноразово у безготівковій формі за рахунок коштів державного бюджету непрацюючій працездатній особі із числа членів малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічній самостійності.

Для сприяння організації підприємницької діяльності центри зайнятості надають особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, за їх згодою профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовують для них професійне навчання відповідно до законодавства.

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, розробляє бізнес-план, який разом з іншими документами подаються до центру зайнятості, а саме:

  • заява про надання фінансової допомоги затвердженої форми;
  • довідку для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством;
  • бізнес-план.

Центр зайнятості надсилає письмове повідомлення про прийняте рішення особам, які виявили бажання провадити підприємницьку діяльність.

Особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, щодо якої комісією прийнято рішення про надання їй фінансової допомоги, створює юридичну особу чи реєструється як фізична особа - підприємець протягом 30 календарних днів з дати отримання повідомлення про прийняте комісією рішення.

Один раз на квартал на засіданні комісії особи, які виявили бажання провадити підприємницьку діяльність, доповідають про провадження ними підприємницької діяльності.

Оплата витрат на закупівлю обладнання та матеріалів проводиться центром зайнятості на підставі наданих документів (рахунок-фактура (рахунок, квитанція, накладна тощо) та договір, укладений між особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, і постачальником (продавцем) обладнання та матеріалів).

Сума фінансової допомоги, що повертається особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, зменшується на суму сплачених нею податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом трьох років її отримання або за період з дати отримання такої допомоги до дати її дострокового повернення.

Сума фінансової допомоги не враховується під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та житлових субсидій, які відповідно до законодавства надаються залежно від сукупного доходу сім’ї (домогосподарства).

Не треба боятися змінювати своє життя на краще, але перш за все добре обмірковуйте свої сили та можливості.

 

 

Відділ соціального захисту населення
Райгородської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень