Пошук

Немирівське бюро правової допомоги інформує:

Дата: 08.12.2021 11:20
Кількість переглядів: 325

Немирівське бюро правової допомоги

м.Немирів, вул.Гімназійна,19

кабінети 103/104

тел.(04331) 2-18-10

 

     Per aspera ad astra — латинський вислів, що в перекладі означає «Крізь тяготи до зірок», або «Через труднощі до зірок», саме так можна охарактеризувати весь період становлення такого визначення, як поняття прав людини. Адже, права людини є складним, багатовимірним явищем. У різні епохи проблема прав людини, незмінно залишаючись політико правовою, набувала релігійно-етичного, філософського звучання.

     Отже, правом називають систему загальнообов’язкових правил та норм, які встановлюються та охороняються державою. Воно відіграє дуже важливу роль в житті кожної особи, суспільства та будь-якої держави. Якщо б не існувало права, в державі панувало б безладдя, а стосунки між людьми вирішувались з позиції сили.

     Для того щоб захистити свої права, кожна людина на сьогодні може звернутися до системи безоплатної правової допомоги, яка є найважливішим елементом справедливої, гуманної та ефективної системи правосуддя, що спирається на принцип верховенства права.

     10 грудня світова спільнота відзначає День прав людини, а в Україні з 2019 року вперше ініційовано проведення  Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги – у пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 року Загальної декларації прав людини.

     Тож нагадаємо, куди йти за правовою допомогою і що таке БПД? 

     Система безоплатної вторинної правової допомоги працює в Україні з 1 січня 2013 року. На першому етапі допомога надавалася лише у кримінальних провадженнях – підозрюваним, затриманим, а також тим, кому потрібне було представництво в судових засіданнях. Проте з 1 липня 2015 року по Україні були створені місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Третім етапом розвитку системи БПД стало відкриття з 1 вересня 2016 року відділів бюро правової допомоги, між іншим: Бершадського, Теплицького, Тростянецького, Чечельницького, Немирівського та Ладижинського, які перебувають під юрисдикцією Гайсинського місцевого центру.

     Сьогодні Немирівське бюро правової допомоги працює в таких напрямках:

  • надання правової інформації, консультацій і роз’яснень із правових питань, складання скарг та заяв, надання інших видів первинної правової допомоги;
  • здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру;
  • правопросвітництво;
  • забезпечення роботи консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

Українська система надання безоплатної правової допомоги – найбільша в Європі. Це один із найуспішніших соціальних проектів Міністерства юстиції України, Уряду та міжнародних партнерів. Разом з тим, система безоплатної правової допомоги продовжує розвиватися, прагнучи якнайкраще відповідати сучасним викликам. 

УВАГА, ОТРИМАТИ ЮРИДИЧНУ КОНСУЛЬТАЦІЮ АБО РОЗ’ЯСНЕННЯ З ПРАВОВИХ ПИТАНЬ МОЖНА, ЗВЕРНУВШИСЬ ДО НЕМИРІВСЬКОГО БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ , ЩО ЗНАХОДИТЬСЯ ЗА АДРЕСОЮ: М. НЕМИРІВ, ВУЛ.ГІМНАЗІЙНА,19; ТЕЛ.(04331) 2-18-10.

     Якщо у вас є друзі чи рідні, які працюють у сисиемі БПД, не забульте привітати їх з професійним святом 10 грудня.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень