Пошук

Немирівське бюро правової допомоги інформує

Дата: 27.08.2021 15:26
Кількість переглядів: 570

Фото без описуНемирівське бюро правової допомоги

м.Немирів, вул.Гімназійна,19

каб.103/104

тел.(04331) 2-18-10

 

Зняття з реєстрації за місцем проживання

Зняття з реєстрації місця проживання здійснюється виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою (у тому числі через центр надання адміністративних послуг) на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

За послугу щодо зняття з реєстрації місця проживання особа сплачує адміністративний збір у розмірі 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати (13 грн. 60 коп. – станом на 01 січня 2020 року, стаття 111 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні").

Перелік та зразки необхідних документів

Для зняття з реєстрації місця проживання особа або її представник повинні подати:

Представником додатково надається:

  • документ, що посвідчує особу представника;
  • документ, що підтверджує повноваження представника (довіреність), крім випадків, коли представниками малолітньої дитини є батьки (усиновлювачі).

 

Зняття з реєстрації місця проживання здійснюється в день звернення особи.

Особі може бути відмовлено у знятті з реєстрації за місцем проживання у разі коли:

  1. особою не подано необхідних документів;
  2. у поданих документах містяться недостовірні відомості або подані документи є недійсними;
  3. звернулася особа, яка не досягла 14 років (стаття 91 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні").

Увага! Заява про зняття з реєстрації місця проживання із зазначенням підстави відмови повертається особі в день її подання.

Рішення, дії чи бездіяльність виконавчого органу сільської, селищної або міської ради, сільського голови (в тому числі через центр надання адміністративних послуг) можуть оскаржуватися в судовому порядку.

У випадку отримання відмови центру надання адміністративних послуг про зняття з реєстрації місця проживання, особа має право протягом 30 днів з моменту отримання відмови подати скаргу до органу, вищого відносно того органу, що прийняв рішення про відмову (у разі, якщо такий вищий орган існує).

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання» зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється на підставі судового рішення, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про виселення, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою.

Втрата права користування житлом:

  1. відсутність наймача або членів його сім’ї в жилому приміщення без поважних причин понад 6 місяців (стаття 71 Житлового кодексу Української РСР);
  2. відсутність членів сім’ї власника жилого приміщення без поважних причин понад 1 рік (стаття 405 Цивільного кодексу України).

____________________________________________________________________

Отримати юридичну консультацію або роз’яснення з правових питань можна, звернувшись до Немирівського бюро правової допомоги , що знаходиться за адресою:

м. Немирів,вул.Гімназійна 19, кабінети: 103,104; тел.(04331) 2-18-10; (097)2246696.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень