Пошук

В смт. Ситківці відбулось святкування Дня селища

Дата: 17.08.2021 08:59
Кількість переглядів: 591

Фото без опису

     12 серпня в селищі Ситківці Райгородської територіальної громади відбулося гучне свято – День селища.

     Берегти славні традиції, звичаї та свята рідної землі, примножувати здобутки його на радість дітям, не цуратись його свят і буднів – обов'язок кожного.

     Ще з 1448 року згадуються Ситківці. Тож нині мешканці селища відзначали 573 роки.

     Цього сонячного дня в центральному парку зібралося чимало жителів та гостей, людей різних професій та вподобань, яких об'єднує любов до рідних Ситковець.

     На святі були представлені вироби ситковецьких майстринь, медова ярмарка, фотозони, майстер-класи. Для найменших жителів працювали батути, надувна гірка, солодка вата, поїздка на поні.  Смачною випічкою частував колектив ДНЗ «Сонечко» в підтримку онкохворої місцевої жительки Оксани Чернецької.

     Розпочали свято ведучі Людмила Костюк та Анастасія Філатова урочистою промовою, а  також мелодійною піснею «Моє рідне село» привітав ансамбль «Горлиця».

     З вітальним словом виступили голова Райгородської сільської ради Віктор Михайленко та староста Микола Мельниченко. В свою чергу вони привітали всіх присутніх зі святом, побажали усім здоров'я, радості та добробуту,  процвітання рідному  селищу.

     Гарною традицією стало відзначення кращих дворів. Подяки та відзнаки отримали 11 дбайливих господарів та господинь.

     З болем в серці ведучі говорили про тяжкий час для України. Всі присутні оплесками вшанували земляків, які мужньо захищали та захищають нашу країну.

     Не оминули увагою нікого: найстарших жителів Гудзенко Олександра Антонівна (96 років) та Щука Микола Мифодійович (92 роки), наймолодших жителів (6 дітей). Щира подяка прозвучала і в адресу спонсорів свята. Дарунком для всіх звучали вокальні і танцювальні номери. Тому глядачі насолоджувались піснями і танцями у виконанні:  ансамблю «Горлиця», ансамблю «Оксамитки», ансамблю «Світанок», танцювального колективу ДНЗ «Сонечко»,  дуету Григорія Чернецького та Юрія Ковальчука, родинних  дуетів Володимира та Валентини Рибаків, Анатолія та Катерини Дорожинських, дуетів Оксани Стадник та Юрія Ковальчука, солістів Оксани Присяжнюк, Філатової Анастасії, Альбіни Мхітарян, Ангелінки Князь. 

      А гумореска «Дієта», у виконання Олени Шарапатюк та Ірини Берченко,  розвеселяла глядачів.  

     Чудовим продовженням свято стало виступ запрошених гостей – народного артиста України Миколи Янченка та Тетяни Денисюк. Їхні пісні знає кожен житель, тож і співали всі разом.

     На закінчення свята всіх присутніх частували гарячою юшкою і  традиційною місцевою  стравою «Годзя по-ситковецьки». До приготування якої долучились вправні господині з вулиць селища.   

     Завершилося святкування танцювальним вечором.  

     Свято вдалося на славу, та це й не дивно: такі заходи об'єднують жителів, наповнюють серця гордістю за рідну землю, за талановитих та працьовитих людей, які тут живуть.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень