Пошук

Підсумки роботи відділу соціального захисту населення Райгородської сільської ради за І півріччя 2021 року

Дата: 12.07.2021 08:32
Кількість переглядів: 3740

     Діяльність відділу соціального захисту населення Райгородської сільської ради (надалі - Відділ) спрямована на забезпечення реалізації державної соціальної політики відповідно до повноважень, визначених Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю», «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», «Про статус ветеранів військової служби і ветеранів органів внутрішніх справ та їх соціальний захист», «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму в Україні», «Про поховання та похоронну справу», «Про соціальний захист дітей війни», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про оплату праці», тощо, а також Указів Президента України та постанов Кабінету Міністрів України в сфері соціального захисту населення.

     Відділ утворений Райгородською сільською радою, є підзвітним і підконтрольним сільській раді, що його утворила, підпорядковується виконавчому комітету сільської ради і сільському голові. Координує та контролює діяльність управління заступник міського голови.

     Управління діє на підставі Положення про відділ соціального захисту населення Райгородської сільської ради, затвердженого рішенням позачергової 3 сесії 8 скликання від 31.12.2020 року № 106 та утримується за рахунок коштів бюджету Райгородської сільської територіальної громади. Чисельність управління складає 7 штатних одиниць. В підпорядкуванні відділу знаходиться Комунальна установа «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Райгородської сільської ради», загальною чисельністю 12 штатних одиниць.

     Відділ є юридичною особою, має самостійний баланс, реєстраційні рахунки в установах Державного казначейства, печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням.

     Адреса відділу: 22880 Україна, Вінницька область, с. Райгород, вул. Миру, 16, телефон 3 55 42, E-mail: raihorod_zakhyst@ukr.net, офіційний сайт: https://raygorod-otg.gov.ua/ .    

     Основними завданнями Відділу є забезпечення реалізації на території Райгородської сільської територіальної громади :

     - державної політики у сфері соціального захисту (обслуговування) населення;

    - прийом документів від мешканців громади для призначення та виплата державних соціальних допомог і компенсацій, адресної грошової допомоги та інших соціальних виплат, установлених законодавством України, надання житлових субсидій та пільг відповідно до законодавства України;

     - здійснення заходів спрямованих на поліпшення становища учасників АТО та ООС, членів їх сімей, постраждалих учасників Революції Гідності та членів сімей Героїв Небесної Сотні, надання доступної допомоги та сприяння в отриманні ними соціальних послуг;

     - реалізація державної політики у сфері оздоровлення осіб з інвалідністю, громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, ветеранів війни в тому числі учасників АТО/ООС, осіб на яких поширюється чинність Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань»;

     - сприяння у вирішенні питань соціально-економічного розвитку громади в частині, що стосується його компетенції, шляхом участі в розробленні та виконанні соціальних програм.

     Для здійснення видатків в 1 півріччі 2021 року Відділом відкрито 8 рахунків в УДКСУ, проведено 66 платіжних доручень на загальну суму 437,1 тис.грн. Відділ є головним розпорядником коштів для проведення виплат місцевих соціальних допомог і компенсацій, а також інших виплат населенню. На забезпечення соціальних гарантій громадян виділено кошти з місцевого бюджету в сумі 300 тис.

     Відповідно до укладеної між Відділом та Управлінням соціального захисту населення Гайсинської райдержадміністрації (Управлінням) Угоди про співробітництво з надання адміністративних послуг у сфері соціального захисту населення, працівники відділу здійснюють прийом заяв і документів на призначення всіх видів державних соціальних допомог.

     Протягом 1 півріччя 2021 року прийнято та сформовано через ПК «Соціальна громада» 550 заяв і пакетів документів на призначення (перерахунок) всіх видів державних соціальних допомог.

     Для отримання відомостей з Головного управління ПФУ у Вінницькій області було сформовано та направлено запити на 23 осіб. Отримано 87 інформаційні довідки з відділу №5 Вінницького управління праці та соціального захисту 74 осіб.

     Здійснено контрольний об’їзд фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, без проходження навчання та дотримання державних стандартів соціальних послуг, за їх діяльністю. В ході обстеження 36 осіб було виявлено ряд порушень про що було повідомлено Управління.

     Відділом видано 1 направлення на тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю.

    Підготовлено 2 пакета документів з метою оформлення в психоневрологічний будинок-інтернат та складання актів оцінювання потреби на осіб у соціальних послугах.

     Відділом опрацьовано списки отримувачів разової грошової  допомоги до 5 травня згідно Законів України ”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та ”Про жертви нацистських переслідувань” та внесено зміни (адреса). 

   Для підтвердження права на призначення державних допомог проведено 105 обстеження матеріально – побутових умов сім’ї.

   Програма житлових субсидій до сьогодні залишається головним механізмом соціального захисту  населення в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та  призначаються громадянам у відповідності до нормативно-правових документів.

   Для забезпечення максимальної зручності для відвідувачів за територіальним принципом діє чотири пунктів прийому документів для подачі документів (Центр надання адміністративних послуг Райгородської сільської ради смт. Ситківці, вул. Центральна, буд.123, Територіальний підрозділ с.Райгород, вул. Миру,буд. 16, с. Мельниківці, вул. Пролетарська, буд.2; с. Нові Обиходи, вул.. Залізнична, буд. 15).

   Відповідно до узгодженого рішення у сфері надання адміністративних послуг працівники відділу працюють на віддаленому робочому місці в приміщенні ЦНАП та здійснюють прийом громадян з питань надання житлових субсидій, а також  прийом документів на субсидії. Прийнято 321 заяви від одержувачів субсидій, та надано 542 консультації. 

   Для вирішення питань щодо надання громадянам матеріальної допомоги відділом виплачено матеріальної допомоги громадянам з числа соціально вразливих верств населення та громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах 72 особам на загальну суму 119. 0 тис.грн.

    Підготовлено та проведено 1 нараду з відповідальними працівниками щодо прийому громадян для забезпечення технічними та протезно – ортопедичними засобами реабілітації та автомобілями на пільгових умовах.  З 01.07.2021 року працівниками відділу розпочато прийом громадян для забезпечення технічними та протезно – ортопедичними засобами реабілітації та автомобілями на пільгових умовах згідно чинного законодавства. На території громади 73 особи потребують забезпечення технічними та протезно – ортопедичними засобами реабілітації.

     З метою підвищення рівня виконавської дисципліни та ефективності роботи кожного працівника щотижнево здійснюється моніторинг проробленої роботи.

     Працівниками відділу постійно проводиться інформаційно-роз'яснювальна компанія оприлюднення інформації та надання консультацій для населення громади.

 

 

Начальник відділу соціального захисту населення

Райгородської сільської ради                                                          Жанна РИБАЛКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень