Пошук

Чотири села Райгородської громади будуть підключені до швидкісного оптичного інтернету

Дата: 11.06.2021 09:54
Кількість переглядів: 1593

     Райгородська громада отримає можливість підключити ще чотири села до швидкісного оптоволоконного інтернету. Це села Нижча Кропивна, Семенки, Нові Обиходи та Коржівка. Загалом буде використано 476 100 грн.

     Міністерство цифрової трансформації оголосило про проведення проекту інтернет-субвенції для громад. Інтернет-субвенція – це державне фінансування, яке отримують територіальні громади для підключення до оптичного інтернету закладів соціальної інфраструктури, що розташовані в населених пунктах без інтернет-покриття на базі волоконно-оптичних мереж.

     До оптичного інтернету підключатимуться села, в яких жоден з операторів таабо провайдерів не надає послуги з доступу до інтернету з використанням волоконно-оптичних технологій.

     Типи закладів, які можуть бути підключені за кошти субвенції:

     1. Заклади дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, позашкільні заклади освіти, інтернатні заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, заклади вищої освіти.

     2. Заклади первинної та вторинної медичної допомоги, у тому числі фельдшерсько-акушерські/фельдшерські пункти.

     3. Заклади соціального захисту та ті, що надають соціальні послуги: територіальні центри соціального обслуговування, центри соціальних служб, центри надання соціальних послуг, будинки-інтернати для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, дитячі будинки-інтернати, центри соціально-психологічної допомоги, соціальні центри матері та дитини, соціальні гуртожитки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, центри соціально-психологічної реабілітації, центри для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, центри соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, центри обліку бездомних осіб, заклади соціального захисту для бездомних осіб, центри соціальної адаптації осіб, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк.

     4. Заклади культури: бібліотеки, музеї, галереї, заповідники, виставкові зали, кінотеатри, кіновідеопрокатні підприємства, об'єднання, палаци й будинки культури, інші клубні заклади; заклади освіти в сфері культури, мистецькі школи.

     5. Центри надання адміністративних послуг, віддалені робочі місця працівників центрів надання адміністративних послуг.

     6. Місцеві пожежно-рятувальні підрозділи.

     7. Органи місцевого самоврядування та їх виконавчі органи, які розміщені в населених пунктах, що є адміністративними центрами територіальних громад.

     Поки що в Райгородській громаді визначено чотири села для першочергового підключення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень