Пошук

В селі Юрківці Райгородської ТГ відзначили День пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 19.05.2021 09:51
Кількість переглядів: 429

Фото без опису

     15 травня в селі Юрківці Райгородської ТГ відзначили День пам’яті жертв політичних репресій.

     На 3-му кілометрі шляху від Юрківець до Ситковець, з південно-західної сторони ліска, який прилягає до проїжджої частини, знаходиться могила з великим дерев'яним хрестом. Інформаційні таблички повідомляють, що тут знайшли останній пристанок жертви комуно-тоталітарного режиму. Імен розстріляних невідомо, але відомо катів. А катами було все сталінське кодло, що глумилось над невинними людьми на догоду своєму "рябому" вождю- параноїку.

     Загалом в цей період було вбито та закатовано мільйони людей. Велику кількість із них було розстріляно, всі інші пройшли  тюрми, заслання, вислання, каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах.

     Завдяки небайдужим місцевим жителям  та релігійній громаді  Православноі церкви України  на чолі з настоятелем церкви «Успіння Пресвятої Богородиці» Митрофорним Протоїєреєм Георгієм Григою на місці захоронення проводяться поминальні заходи та служби.

     Впродовж десятків років радянська влада ретельно приховувала сліди своїх злочинів: на місцях поховань зводилися режимні об’єкти КДБ, землю заливали бетоном, місцевість розрівнювали.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень