Пошук

Відбувся перший етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") (ФОТО)

Дата: 01.05.2021 20:17
Кількість переглядів: 1610

Фото без опису

     28 квітня на базі Ситковецької ЗОШ І–ІІІ ступенів пройшов перший етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед шкіл нашої громади. Участь взяли команди Ситковецької (2 рої), Райгородської ЗОШ І-ІІІ ст. (2 рої), Юрковецької ЗОШ  І – ІІІ ст. та філія Вищекропивнянська ЗОШ  І – ІІ ст., які були розподілені на дві вікові групи.

      На відкритті змагань з привітальним словом виступили Райгородський сільський голова Віктор Михайленко та начальник відділу освіти Тетяна Панасенко. Вони відзначили, що це наші перші змагання, які мають стати традиційними, побажали учасникам набратись нових знань, умінь, друзів і здоров’я, вдалих стартів та щасливих фінішів.

     Головний суддя Олександр Маринич ознайомив учасників з програмою змагань та складом Головної суддівської колегії, куди увійшли досвідчені спортсмени та педагоги: начальник відділу спортивного туризму Вінницького обласного центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій Роздорожнюк А.В., методисти цього ж відділу Павло Голуб та Сергій Кузінський, керівник туристських гуртків Рудий Сергій, учителі фізичного виховання Володимир Голота та Володимир Парамейчук, заступники директорів Ірина Назаренко, Юрій Мельник та Оксана Обертинська, директор Райгородської ЗОШ І – ІІІ ст. Ніна Панасюк та учитель історії Олена Заєць. Кожна команда(рій) підготувала свою атрибутику: назва рою, прапор, емблема, гасло, форма.

     Цікаво і видовищно пройшли змагання «Впоряд» - рух учасників строєм, виконання стройових вправ та похідної пісні. Насолоду від творчих дій учасників отримали судді на етапі «Рятівник», де школярі вправлялись у наданні допомоги потерпілому, показували вміння транспортувати його, виносити із зони «бойових дій». Вміння долати природні та штучні перешкоди рої показали на етапі «Смуга перешкод», де долали і «болото», і переправлялись через умовний яр паралельними мотузками, навісною переправою, «маятником» та по колоді, і рухались в лабіринті. Свої розумові здібності юні «джури» показували на конкурсі «Відун». Саме так називалось випробування для знавців історії козацтва, історії українського війська з найдавніших часів і до наших днів. А вміння швидко орієнтуватись на місцевості, передавати повідомлення своїм товаришам, демонстрували «молоді козаки» при проходження конкурсу «Пластун», що проходив у селищному парку. Оскільки гра військово-патріотична, звичайно, не обійшлось без конкурсу «влучний стрілець», що проходив у спортивній залі. Хоч дехто вперше в житті тримав у руках зброю, проте отримав задоволення від виконаного завдання. «Старші козаки», окрім цих видів змагань показували свою фізичну силу на етапі «Фізична підготовка». Тут їм потрібно було зробити підтягування на турніку та виходи на брусах, з чим майже всі впорались. А ще старшу групу чекало «метання гранати» на відстань і, мабуть, найцікавіший конкурс «саперна підготовка», де школярі вправлялись у знаходженні «вибухонебезпечних» предметів та їх «розмінуванні».

     Після завершення змагань учасники, смачно пообідавши в шкільній їдальні, вишикувались на урочисту лінійку для підбиття підсумків. А підсумки були втішними: кожна команда отримала грамоти за зайняті призові місця. За результатами пройдених юними «джурами» випробувань право захищати честь нашої громади вибороли: старша група Ситковецької ЗОШ І – ІІІ ст. та середня група «козачат» із Райгородської ЗОШ І –ІІІ ст. А ще на завершення гри начальник відділу освіти Тетяна Панасенко вручила кожній команді солодкі призи від місцевих фермерів, а директор Ситковецької ЗОШ І-ІІІ ст. Олександр Маринич запросив до зустрічі на змаганнях наступного року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень