Пошук

В селі Нові Обиходи відкрили меморіальний пам'ятний знак

Дата: 27.04.2021 10:59
Кількість переглядів: 702

Фото без опису

     26 квітня 2021 року в с. Нові Обиходи було відкрито меморіальний пам‘ятний знак з нагоди тридцять п‘ятої річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Його встановлено навпроти центрального входу в Новообиходівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Це перший за 27 років меморіальний знак присвячений трагедії, який встановлено в селі з моменту заселення сюди перших сімей-переселенців.

     Перед відкриттям було проведено освячення пам‘ятного знаку.

     На подію завітали голова Гайсинської РДА Людмила Головачиш, голова Гайсинської райради Віталій Савчук, Райгородський сільський голова Віктор Михайленко.

     Село Нові Обиходи є унікальним в своєму роді, не тільки для Вінницької області, а й для всієї України. Ще в 1990 році тут було поле, що належало Коржівській сільській раді, а вже в 1993 році, завдячуючи зусиллям тодішнього голови колгоспу Василя Мельника, сюди приїхали перші сім‘ї-переселенці з поліського села Обиходи, що на Житомирщині. Це село після Чорнобильської трагедії було визнано зоною обов‘язкового відселення. Село Нові Обиходи було збудовано з метою реалізації державної чорнобильської програми для компактного переселення жителів і в результаті 371 сім’я села Обиходи Коростенського району, Житомирської області, потерпілих в наслідок Чорнобильської катастрофи були переселені сюди.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень