Пошук

Школярі Райгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів долучилися до міжнародного проєкту «Захистимо пам’ять»

Дата: 16.04.2021 11:17
Кількість переглядів: 629

Фото без опису

     У період німецької окупації 1941-1944 років на території сучасної України шляхом масових розстрілів було вбито понад мільйон єврейських дітей, жінок та чоловіків. Їх поховали у численних могилах. Страшні події Голокосту не оминули й нашого краю. На території Райгородської ОТГ знаходяться місця масових поховань, зокрема одне з них неподалік села Райгород у лісі.

     Юні дослідники історії з Райгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів (координатор дослідницької діяльності вчитель історії та правознавства Заєць О.М.) долучилися до міжнародного проєкту «Захистимо пам’ять», який має на меті облаштування забутих масових поховань євреїв та ромів. У 2018 році в рамках даного проєкту було створено інформаційний стенд «Територія загибелі та масових поховань жертв нацизму». Він був виготовлений у співпраці з Українським центром вивчення історії Голокосту при фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини.

     На новому етапі проєкту «Мережа пам’яті» (2020-2023 роки) Райгород став тим населеним пунктом, де мають провести заходи щодо архітектурного захисту та гідного облаштування масових поховань. Гарна погода за останні дні принесла хороші плоди: партнери проєкту з компанії EverScan за допомогою технології LiDaR, нещодавно дослідили територію. Зйомка в Райгороді була проведена 31 березня. Її мета – визначити точне місцезнаходження єврейських масових  поховань.

     Повага до історії і культури етнічних меншин, які століттями мешкали на території України, збереження місць пам’яті та свідчень свідків тих подій – важлива складова сучасної державної політики.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень