Пошук

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД ІНФОРМУЄ

Дата: 18.03.2021 16:40
Кількість переглядів: 682

Фото без опису

Про страховий стаж – простими словами

         З 1 січня 2021 року для призначення пенсії за віком  необхідно мати не менше 28 років страхового стажу. Також наявність страхового стажу вимагається для оформлення допомоги по безробіттю, оплати лікарняного листа, призначення пенсії по інвалідності тощо. Що ж таке страховий стаж і як його отримати?

         Порядок обчислення страхового стажу визначено статтею 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

         За ним страховий стаж - це період, за який сплачувались внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у розмірі не менше мінімального.

Що це означає?

         Це означає, що період Вашої роботи починаючи з 2004 року буде зараховано до страхового стажу якщо:

  • Ви працювали офіційно – мали належним чином оформлені трудові відносини з роботодавцем;
  • Ваш роботодавець сплачував за Вас страхові внески не менше встановленого мінімального внеску та подавав на вас звітність.

Як перевірити?

         Особисто:  звернутись  до   Сервісного   центру   Пенсійного   фонду   по довідку  з  Реєстру  застрахованих  осіб (ОК-5, ОК-7, Довідка-9),  маючи  при собі   паспорт   та   довідку   про   присвоєння   ідентифікаційного   коду.   В м. Немирів Сервісний центр ПФУ знаходиться за адресою вул. Горького, 88.

         Через Інтернет: зареєструватись на веб-порталі Пенсійного фонду України за адресою http://portal.pfu.gov.ua,  де  довідку  про  страховий  стаж  можна  отримати онлайн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень