Пошук

Спортивно-ігровий комплекс та оновлений Будинок культури: мешканці Райгородської ОТГ отримали подарунки до Дня громади

Дата: 24.10.2019 10:07
Кількість переглядів: 836

Спортивно-ігровий комплекс та оновлений Будинок культури: мешканці Райгородської ОТГ отримали подарунки до Дня громади

Фото без опису

     24.10.2019

     Вінницький ЦРМС

     Райгородська сільська ОТГ Вінниччини, що створена у 2016 році, вперше відзначила День об’єднаної територіальної громади. На велелюдне свято зібралися мешканці усіх населених пунктів, гості, керівництво сільської ради, творчі колективи, передставники місцевого бізнесу. Світлиці із кращими здобутками сіл презентували  сс. Коржівка, Нижня Кропивна, Нові Обиходи, Семенки, а також заклади сфери освіти, культури с.Райгород.

     Під час заходу громада привітала найстарших жителів, сімейні пари та молодят. Організатори приготували для учасників концертні номери, подяки, подарунки  та привітання від керівництва сільської ради, а також конкурси, розваги і щире частування.

Фото без опису

Фото без опису

     До Дня громади  Райгородська ОТГ приурочила і відкриття дитячого спортивного майданчика та оновлення місцевого Будинку культури. Людмила Васильєва, радниця Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою", поспілкувалась із представниками Райгородської ОТГ та  дізналась про етапи підготовки подарунків до свята для мешканців громади.

     Як повідомив Олександр Донець, заступник голови Райгородської сільської ради з фінансово-економінчих питань, профінансувати інфраструктурні проекти вдалося за рахунок участі у конкурсній програмі області із соціально-економічного розвитку, державного та  власного бюджету.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     «Дитячий спортивно-ігровий комплекс «Країна мрій» - це був проект, що підготувала сільська рада для участі у XVI обласному конкурсі проектів соціально - економічного розвитку, більша частина коштів – 100 тис грн профінансована за рахунок бюджету ОТГ, обласний бюджет підтримав проект на суму 30 тис грн. Будинок культури ми капітально відремонтували за рахунок інфраструктурної субвенції, кошторис складає 2, 2 млн грн, близько 50 тис грн - власні кошти громади. Відкриття об’єктів приурочили до Дня громади. Варто сказати і про допомогу фахівців Вінницького ЦРМС з питань фінансового забезпечення, проектного менеджменту, організації роботи виконавчих органів. Ми отримуємо на постійній основі консультації від експертів Центру, беремо участь у семінарах, тренінгах і це дає свої результати. Цінність та актуальність отриманих знань підтверджується на  численних зустрічах з обміну досвідом з колегами із інших областей», - зазначив Олександр Донець.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     Райгородська  ОТГ  має розвинену сферу культури, тут успішно працюють культурні осередки у селах громади, творчі колективи художньої самодіяльності, які неодноразово брали участь у міжнародних конкурсах та фестивалях. Будинок культури ОТГ - це один із важливих публічних центрів громади. Про це розповіла Ольга Суркова, директорка Будинку культури с. Райгород.

Фото без опису

     «Протягом 2018-2019 років громада виконала капітальний ремонт Будинку культури. Стан будівлі був незадовільний, навесні ми зазвичай мали проблеми із покрівлею, потребував укріплення та ремонту фасад. Тож за два роки повністю оновили приміщення: замінили вікна, утеплили стіни, покрівлю, все відповідно до технологій енергозбереження.  Будинок культури  Райгородської ОТГ – це осередок творчого життя громади. У нас працює хореографічна студія і колектив «Діамант», співочі колективи - «Орхідея», «Мальви» та дитячий ансамбль «Зернятко». Незабаром, наприкінці листопада, наші хорові колективи поїдуть до Польщі, де візьмуть участь у великому міжнародному  співочому святі. Під час ремонту приміщення Будинку ми багато їздили із концертами , адже можемо організувати власними силами  великий  захід на 20-30 номерів. На  ІІІ міжнародному конкурсі хорового співу, що проходив в Іллінецькій ОТГ за участі колективів з 5 країн та 25 областей, ансамль «Мальви» Райгородської ОТГ отримав звання лауреата. Тож і на День ОТГ ми не залишились осторонь і створили атмосферу справжнього свята, адже творчість об’єднує  всіх жителів громади», - повідомила Ольга Суркова.

Фото без опису

     На думку директорки Будинку культури Райгородської ОТГ,  День громади виправдав усі сподівання, мешканці стали ближчими один до одного, поділились ідеями та планами заради спільного розвитку і процвітання, зміцніла справжня дружба між населеними пунктами, що входять до складу ОТГ.

Фото без опису

     Матеріал взято з офіційного сайту Центру розвитку місцевого самоврядуванняhttp://lgdc.org.ua/branch/2/sportyvno-igrovyy-kompleks-ta-onovlenyy-budynok-kultury-meshkanci-raygorodskoyi-otg 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень