Пошук

Фонд соціального страхування України інформує:

Дата: 24.11.2021 13:03
Кількість переглядів: 542

 

Інформуємо про право на соціальний захист працюючих осіб – медичну реабілітацію в санаторно-курортних закладах

 

Безкоштовно, кожна застрахована особа (офіційно працевлаштована, в тому числі і ФОП, на заробітну плату якого нараховується ЄСВ (єдиний соціальний внесок) у Пенсійний Фонд) після стаціонарного лікування (після перенесених оперативних втручань, захворювань і травм) має право на отримання медичної реабілітації терміном до 24 днів у санаторно-курортному закладі.

Вартість реабілітаційного лікування відшкодовується за кошти Фонду соціального страхування України, а також продовжується лікарняний листок та надається допомога по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування у санаторно-курортному закладі (з урахуванням часу на проїзд до санаторно-курортного закладу і у зворотному напрямку). Дана соціальна послуга передбачена ЗУ «Про загальнообов’язкове державне страхування» та ЗУ «Про реабілітацію в сфері охорони здоров’я».

 

Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за такими профілями медичної реабілітації:

- нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);

- м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, ревматологічні захворювання);

- кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркту міокарда, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);

- реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

- реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);

- інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

Медична реабілітація дітей у супроводі застрахованої особи – одного із батьків або особи яка їх замінює – опікун, піклувальник, за профілями:

- м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період опіків);

- кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період захворювань легень, підгострий період після операцій на легенях, у тому числі з приводу гнійних процесів нетуберкульозного характеру);

- кардіо-пульмонарна реабілітація (цукровий діабет);

- реабілітація після оперативних втручань на органах зору (підгострий період після оперативних втручань на органах зору).

Медико-психологічна реабілітація учасників АТО (можуть бути направлені в супроводі членів сім’ї: чоловік, жінка, діти).

 

Потреба в медичній реабілітації визначається висновком ЛКК закладу охорони здоров’я, де застрахована особа перебуває на стаціонарному лікуванні. Заклад охорони здоров’я повідомляє відділення Фонду про таку потребу і далі всю організаційну роботу проводить представник Фонду.

 

Санаторно-курортний заклад застрахована особа обирає сама з Переліку (а це понад 50 санаторно-курортних закладів, що розміщені по всій території України), оприлюдненому на офіційному веб-сайті Фонду www.fssu.com.ua відповідно до профілів медичної реабілітації.

 

За додатковою інформацією звертатися до Немирівського відділення Фонду: 067 379 14 60


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень